zywieniesportowcow.pl

Pastrami po filadelfijsku • przepis • składniki • przygotowanie

Macie wolne 15 minut? Tak? To poznajcie prosty oraz szybki przepis Kingi na pastrami po filadelfijsku. Poczujcie północnoamerykańskie smaki i aromaty. Gotowi? Czas start!

Pastrami po filadelfijsku

Macie wolne 15 minut? Tak? To poznajcie prosty oraz szybki przepis Kingi na pastrami po filadelfijsku. Poczujcie północnoamerykańskie smaki i aromaty. Gotowi? Czas start!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bułki hot-dog - 2 szt.
Pastrami - 200 g
cebula - 1 szt.
papryczka jalapeno - 2 szt.
masło - 40 g
bulion wołowy - 0,25 szkl
korniszon - 4 szt.
sałata rzymska - 4 liście
oliwa z oliwek - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY SOS:
W rondlu na średnim ogniu rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekane papryczki jalapeño. Smażymy, mieszając do czasu, aż cebula będzie miękka i zacznie się karmelizować (około 10 minut). Dodajemy bulion wołowy i musztardę. Gotujemy przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok.
2.PRZYGOTOWUJEMY BUŁKI I SAŁATĘ:
Podgrzewamy bułki do hot dogów w piekarniku w temperaturze około 180°C lub na patelni grillowej. Bierzemy miskę, do której wrzucamy kawałki sałaty z oliwą – mieszamy je ze sobą.
3.PRZYGOTOWUJEMY DANIE:
Nacinamy bułki do hot dogów i na każdą naciętą bułkę wykładamy sałatę, a następnie plastry pastrami. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, dodajemy korniszony pokrojone w talarki i podajemy.
Pastrami po filadelfijsku

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY SOS

W rondlu na średnim ogniu rozgrzewamy masło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekane papryczki jalapeño. Smażymy, mieszając do czasu, aż cebula będzie miękka i zacznie się karmelizować (około 10 minut). Dodajemy bulion wołowy i musztardę. Gotujemy przez kilka minut, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok.

2

PRZYGOTOWUJEMY BUŁKI I SAŁATĘ

Podgrzewamy bułki do hot dogów w piekarniku w temperaturze około 180°C lub na patelni grillowej. Bierzemy miskę, do której wrzucamy kawałki sałaty z oliwą – mieszamy je ze sobą.

3

PRZYGOTOWUJEMY DANIE

Nacinamy bułki do hot dogów i na każdą naciętą bułkę wykładamy sałatę, a następnie plastry pastrami. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem, dodajemy korniszony pokrojone w talarki i podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1008,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

504,1 kcal

🥑

Tłuszcz

26,5 g

🌾

Węglowodany

39,6 g

🥬

Błonnik

3,3 g

💪

Białko

27,2 g

Podobne przepisy

Pastrami po filadelfijsku - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl