zywieniesportowcow.pl

Golonka na sposób azjatycki • przepis • składniki • przygotowanie

Doskonałe mięso marynowane w piwie, sosie sojowym, miodzie i przyprawach. To sposób na golonkę w orientalnym stylu.

Golonka na sposób azjatycki

Doskonałe mięso marynowane w piwie, sosie sojowym, miodzie i przyprawach. To sposób na golonkę w orientalnym stylu.

Czas przygotowania
340 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 2 szt.
mięso wieprzowe golonka z kością - 400 g
ząbek czosnku - 3 szt.
miód - 3 łyżki
pieprz czarny - 1 szczypta
piwo - 400 ml
sól - 1 szczypta
sos sojowy - 75 g
chili mielone - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE GOLONKI MYJEMY,:
wkładamy do sporego garnka, dodajemy przyprawy i wlewamy tyle wody, żeby przykryła golonki.
2.ZAGOTOWUJEMY, ZMNIEJSZAMY GAZ,:
gotujemy do miękkości około 2, a nawet 3 godzin.
3.WYJMUJEMY I:
ostudzamy.
4.CZOSNEK BARDZO DROBNO:
siekamy.
5.Z 250 ML:
piwa i pozostałych składników przygotowujemy marynatę.
6.SKÓRKĘ NA GOLONKACH:
nacinamy w kratkę, golonki zalewamy marynatą i odstawiamy na minimum 2 godziny.
7.GOLONKI CO JAKIŚ:
czas obracamy w marynacie.
8.NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO:
200 stopni i ustawiamy opcję grill.
9.GOLONKI WYJMUJEMY Z:
marynaty, układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 40 minut, co jakiś czas polewając wytwarzającym się podczas pieczenia sokiem oraz pozostałymi 150 ml piwa.
Golonka na sposób azjatycki

Czas przygotowania

340 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE GOLONKI MYJEMY,

wkładamy do sporego garnka, dodajemy przyprawy i wlewamy tyle wody, żeby przykryła golonki.

2

ZAGOTOWUJEMY, ZMNIEJSZAMY GAZ,

gotujemy do miękkości około 2, a nawet 3 godzin.

3

WYJMUJEMY I

ostudzamy.

4

CZOSNEK BARDZO DROBNO

siekamy.

5

Z 250 ML

piwa i pozostałych składników przygotowujemy marynatę.

6

SKÓRKĘ NA GOLONKACH

nacinamy w kratkę, golonki zalewamy marynatą i odstawiamy na minimum 2 godziny.

7

GOLONKI CO JAKIŚ

czas obracamy w marynacie.

8

NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO

200 stopni i ustawiamy opcję grill.

9

GOLONKI WYJMUJEMY Z

marynaty, układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 40 minut, co jakiś czas polewając wytwarzającym się podczas pieczenia sokiem oraz pozostałymi 150 ml piwa.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

848,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

212,2 kcal

🥑

Tłuszcz

3,3 g

🌾

Węglowodany

14,6 g

🥬

Błonnik

25,3 g

💪

Białko

25,3 g

Podobne przepisy

Golonka na sposób azjatycki - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl