Fasolka z żurawinowo-ziołowym masłem • przepis • składniki • przygotowanie
Świetny dodatek do dań obiadowych – fasolka z pysznym masełkiem z dodatkiem żurawiny, szczypiorku i otartej skórki z cytryny.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MASŁO
Żurawinę i szczypiorek drobno siekamy, a z cytryny ocieramy skórkę. Dodajemy wszystko do miękkiego masła, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
FORMUJEMY ROLADĘ
Masło przekładamy na folię spożywczą – rozprowadzamy na całą szerokość folii i formujemy roladę. Wkładamy do zamrażarki.
GOTUJEMY FASOLKĘ
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, wykładamy na talerz, Podajemy z plastrami żurawinowo-ziołowego masła i obsypujemy orzeszkami pinii.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1239,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
309,8 kcal
Tłuszcz
28,8 g
Węglowodany
9,4 g
Błonnik
1,2 g
Białko
3,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
Carpaccio możesz przygotować także z pieczarek i boczniaków. W połączeniu ze śliwkami i boczkiem będzie wyjątkową przekąską!

EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
Konfitura z borówek, którą przygotujesz w mgnieniu oka! Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na błyskawiczne konfitury!

Gofry z owocami i cukrem pudrem
Jak zrobić najlepsze gofry? Odpowiedzią jest przepis Kingi na idealne gofrowe ciasto. Znajdziecie w nim wszystkie niezbędne wskazówki, które przydadzą się zapalonym gofrożercom. Do dzieła!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kotlety z boczniaków
Chrupiące kotlety z boczniaków, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Sprawdź, jak szybko przyrządzić te grzyby tak, by smakowały naprawdę dobrze.

Placki ziemniaczane z pomoćką szparagową
Ziemniaczany placek w fantastycznym, beztłuszczowym wydaniu, a w dodatku z rewelacyjną pomoćką! Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej. Musisz po prostu spróbować!

Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
Marchewki z ciasta francuskiego, wypełnione przepysznym nadzieniem z serka śmietankowego i wędzonego łososia. To niespotykany pomysł na przekąskę na Wielkanoc i nie tylko!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Batoniki grejpfrutowe na kruchym spodzie
Z grejpfruta można wyczarować prawdziwe cuda! Spróbuj go w formie grejpfrutowych batoników! Doskonałe jako smaczna przekąska w szkole lub pracy.

Pumpkin pie – ciasto korzenno-dyniowe
Klasyczne ciasto w stylu amerykańskim, czyli pumpkin spice! Ta tarta na idealnym kruchym cieście wypełniona aromatycznym dyniowym nadzieniem to spełnienie kulinarnych marzeń w jesienne popołudnie.

Muffiny z truskawkami bez dodatku cukru
Miękkie i pełne smaku muffiny z truskawkami bez cukru to idealny deser w sezonie na te owoce. Przygotuj je i zabierz ze sobą na piknik lub jako słodką przekąskę do pracy lub szkoły!