zywieniesportowcow.pl

Ciasto z batatów i mango • przepis • składniki • przygotowanie

Upieczone bataty, mango i orzeźwiający krem limonkowy – przygotuj ciasto z charakterem!

Ciasto z batatów i mango

Upieczone bataty, mango i orzeźwiający krem limonkowy – przygotuj ciasto z charakterem!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 14
Poziom trudności
średni

Składniki

batat - 2 szt.
cukier trzcinowy - 100 g
jajko - 4 szt.
mango - 100 g
masło - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 20 g
olej kokosowy - 80 g
nasiona chia - 2 łyżki
mąka pszenna - 250 g
cukier puder - 2 łyżki
jogurt naturalny - 200 ml
śmietana 30% - 400 ml
malina - 70 g
limonka - 1 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PIECZEMY BATATY:
Bataty myjemy i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C przez około 45-50 minut. Wystudzone bataty obieramy ze skórki.
Ciasto z batatów i mango

Czas przygotowania

180 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 14

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PIECZEMY BATATY

Bataty myjemy i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C przez około 45-50 minut. Wystudzone bataty obieramy ze skórki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

4303,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

307,4 kcal

🥑

Tłuszcz

15,2 g

🌾

Węglowodany

36,6 g

🥬

Błonnik

6,9 g

💪

Białko

6,9 g

Podobne przepisy

Ciasto z batatów i mango - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl