zywieniesportowcow.pl

Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym • przepis • składniki • przygotowanie

W miskach pełnych mocy nie może zabraknąć warzyw i owoców! Daria podaje je z kaszą, ciecierzycą i miętowo-jogurtowym dressingiem. Chrupnij i sprawdź, jak smakują!

Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym

W miskach pełnych mocy nie może zabraknąć warzyw i owoców! Daria podaje je z kaszą, ciecierzycą i miętowo-jogurtowym dressingiem. Chrupnij i sprawdź, jak smakują!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

awokado - 1 szt.
bazylia świeża - 5 g
papryka czerwona - 0,5 szt.
granat - 2 łyżki
mango - 1 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
pomidorki koktajlowe - 8 szt.
rzodkiewka - 4 szt.
orzechy ziemne niesolone - 2 łyżki
ciecierzyca konserwowa - 100 g
kasza bulgur - 85 g
pak choi - 1 szt.
ząbek czosnku - 1 szt.
Szpinak Baby - 50 g
jogurt grecki - 4 łyżki
mięta świeża - 10 g
musztarda - 1 łyżka
sok z limonki - 20 ml
syrop z agawy - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY I UKŁADAMY SKŁADNIKI:
Kaszę bulgur zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 20 minut. Na dnie dwóch misek układamy kaszę bulgur i odsączoną ciecierzycę.Kapustę pak choi, paprykę pokrojona w paski i czosnek posiekany w plasterki podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Warzywa rozdzielamy do misek.
2.PRZYGOTOWUJEMY DRESSING:
Drobno posiekaną miętę łączymy w miseczce z pozostałymi składnikami dressingu. Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę, by smaki się połączyły.
3.PODAJEMY BOWLS:
Gotowe bowls podajemy polane dressingiem miętowym.
Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym

Czas przygotowania

35 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY I UKŁADAMY SKŁADNIKI

Kaszę bulgur zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 20 minut. Na dnie dwóch misek układamy kaszę bulgur i odsączoną ciecierzycę.Kapustę pak choi, paprykę pokrojona w paski i czosnek posiekany w plasterki podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Warzywa rozdzielamy do misek.

2

PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

Drobno posiekaną miętę łączymy w miseczce z pozostałymi składnikami dressingu. Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę, by smaki się połączyły.

3

PODAJEMY BOWLS

Gotowe bowls podajemy polane dressingiem miętowym.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1445,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

361,4 kcal

🥑

Tłuszcz

13,3 g

🌾

Węglowodany

55,4 g

🥬

Błonnik

11 g

💪

Białko

11 g

Podobne przepisy