zywieniesportowcow.pl

Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem • przepis • składniki • przygotowanie

Jak radzicie sobie, kiedy musicie naprawić relacje ze znajomymi, aby zwiększyć poziom swoich awatarów? Może warto zaprosić ich na wyśmienity i szybki w przygotowaniu ramen Jokera? Sprawdź, jak go przygotować!

Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem

Jak radzicie sobie, kiedy musicie naprawić relacje ze znajomymi, aby zwiększyć poziom swoich awatarów? Może warto zaprosić ich na wyśmienity i szybki w przygotowaniu ramen Jokera? Sprawdź, jak go przygotować!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bulion drobiowy - 1 l
boczek wędzony - 100 g
ząbek czosnku - 2 szt.
sos sojowy - 2 łyżki
ocet ryżowy - 1 łyżka
pasta miso, łagodna - 30 g
cebula dymka - 1 pęczek
imbir marynowany różowy - 40 g
jajko - 2 szt.
makaron ramen - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY BOCZEK:
Boczek kroimy w plastry i smażymy w woku przez kilka minut, aż zarumieni się z każdej strony. Następnie wyjmujemy go z patelni i odkładamy na później.
2.PODSMAŻAMY PRZYPRAWY:
Czosnek siekamy i podsmażamy w woku na tłuszczu, który wytopił się z boczku, uważając, aby się nie przypalił. Następnie dodajemy pastę miso, ocet, sos sojowy i ponownie smażymy przez chwilę, cały czas mieszając.
3.GOTUJEMY BULION:
Do podsmażonych przypraw wlewamy bulion i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i całość gotujemy przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy drobno posiekany pęczek dymki.
4.PODAJEMY RAMEN:
Ugotowany makaron przekładamy do misek, na nim układamy boczek. Całość zalewamy gorącym bulionem. Każdą miskę dekorujemy marynowanym imbirem i przekrojonym na pół jajkiem.
Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY BOCZEK

Boczek kroimy w plastry i smażymy w woku przez kilka minut, aż zarumieni się z każdej strony. Następnie wyjmujemy go z patelni i odkładamy na później.

2

PODSMAŻAMY PRZYPRAWY

Czosnek siekamy i podsmażamy w woku na tłuszczu, który wytopił się z boczku, uważając, aby się nie przypalił. Następnie dodajemy pastę miso, ocet, sos sojowy i ponownie smażymy przez chwilę, cały czas mieszając.

3

GOTUJEMY BULION

Do podsmażonych przypraw wlewamy bulion i zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień i całość gotujemy przez ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy drobno posiekany pęczek dymki.

4

PODAJEMY RAMEN

Ugotowany makaron przekładamy do misek, na nim układamy boczek. Całość zalewamy gorącym bulionem. Każdą miskę dekorujemy marynowanym imbirem i przekrojonym na pół jajkiem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1253 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

626,5 kcal

🥑

Tłuszcz

31 g

🌾

Węglowodany

54,8 g

🥬

Błonnik

1,4 g

💪

Białko

34,3 g

Podobne przepisy

Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl