zywieniesportowcow.pl

Polędwiczki z suszonymi pomidorami • przepis • składniki • przygotowanie

Soczyste wieprzowe roladki z aromatycznym pomidorowo-ziołowym farszem to przepis na pyszne mięso we włoskim wydaniu.

Polędwiczki z suszonymi pomidorami

Soczyste wieprzowe roladki z aromatycznym pomidorowo-ziołowym farszem to przepis na pyszne mięso we włoskim wydaniu.

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bazylia świeża - 12 g
ząbek czosnku - 2 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
pieprz czarny - 1 szczypta
polędwica wieprzowa - 500 g
sól - 1 szczypta
pomidor suszony - 220 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTUJ WYKAŁACZKI ROZGRZEJ:
piekarnik do temp.
2.200°C PRZYGOTOWANIE POLĘDWICZKI:
kroimy na 1,5-2-centymetrowe plastry, każdy delikatnie rozbijamy na większy płat, oprószamy solą i pieprzem.
3.POMIDORY KROIMY NA:
mniejsze kawałki, a czosnek na plasterki.
4.NA KAŻDYM PŁACIE:
polędwiczki kładziemy po kawałku pomidora, kilka listków bazylii i kilka plasterków czosnku.
5.KAŻDY TAK NAFASZEROWANY:
płat polędwiczki zwijamy delikatnie i spinamy wykałaczką.
6.NA PATELNI ROZGRZEWAMY:
oliwę, obsmażamy polędwiczki.
7.NASTĘPNIE PRZEKŁADAMY MIĘSO:
na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na mniej więcej 15 minut.
8.JAK PODAWAĆ PODAJEMY:
z sałatą z sosem winegret.
Polędwiczki  z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTUJ WYKAŁACZKI ROZGRZEJ

piekarnik do temp.

2

200°C PRZYGOTOWANIE POLĘDWICZKI

kroimy na 1,5-2-centymetrowe plastry, każdy delikatnie rozbijamy na większy płat, oprószamy solą i pieprzem.

3

POMIDORY KROIMY NA

mniejsze kawałki, a czosnek na plasterki.

4

NA KAŻDYM PŁACIE

polędwiczki kładziemy po kawałku pomidora, kilka listków bazylii i kilka plasterków czosnku.

5

KAŻDY TAK NAFASZEROWANY

płat polędwiczki zwijamy delikatnie i spinamy wykałaczką.

6

NA PATELNI ROZGRZEWAMY

oliwę, obsmażamy polędwiczki.

7

NASTĘPNIE PRZEKŁADAMY MIĘSO

na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na mniej więcej 15 minut.

8

JAK PODAWAĆ PODAJEMY

z sałatą z sosem winegret.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1244,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

311,1 kcal

🥑

Tłuszcz

7,7 g

🌾

Węglowodany

31,7 g

🥬

Błonnik

33,9 g

💪

Białko

33,9 g

Podobne przepisy

Polędwiczki z suszonymi pomidorami - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl