Pieczarki faszerowane ze szpinakiem • przepis • składniki • przygotowanie
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ TARKĘ PRZYGOTUJ
wcześniej Szpinak rozmróź i odsącz na sitku.
PRZYGOTOWANIE PIECZARKI MYJEMY,
osuszamy i odcinamy nóżki.
CEBULĘ KROIMY I
szklimy na patelni.
CZOSNEK DROBNO SIEKAMY
i dodać razem ze szpinakiem do cebuli.
DODAJEMY PRZYPRAWY
SÓL,: pieprz oraz gałkę muszkatołową.
CAŁOŚĆ SMAŻYĆMY NA
małym ogniu, ciągle mieszając.
SUSZONE POMIDORY KROIMY
w cienkie paseczki i dodajemy pod koniec smażenia.
PIECZARKI FASZERUJEMY MASĄ
szpinakową, posypujemy startym serem grana padano, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
JAK PODAWAĆ PODAJEMY
z bagietką i zieloną sałatą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
538,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
134,6 kcal
Tłuszcz
3,8 g
Węglowodany
19,1 g
Błonnik
10,6 g
Białko
10,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wigilijna zupa rybna
Esencjonalna, pełna świątecznych smaków oraz aromatów i przygotowana z najlepszej jakości ryb – właśnie taka powinna być idealna zupa rybna na wigilię, którą przyrządzisz z przepisem Karola!

Fondant czekoladowy fit
Przepyszny, szybki i niezwykle efektowny deser. Przygotujesz go z zaledwie kilku składników, na wyjątkową okazję i nie tylko.

Koktajl sernikowy z malinami
Błyskawiczny koktajl z serka wiejskiego z dodatkiem malin. Wypróbuj ten przepis na pyszny i sycący napój!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z winogron
Słodkie winogrona podane w towarzystwie mieszanki sałat oraz sera pleśniowego. Wszystko polane lekkim sosem winegret.

Dżem nektarynkowy z wanilią
Obowiązkowa pozycja w domowej spiżarni – dżem, który nie tylko nada się do naleśników, ale również przypomni lato.

Faszerowana pierś kurczaka z ziemniaczkami dauphine
Zainspiruj się tradycyjną kuchnią francuską! Wyczaruj w swojej kuchni pyszne faszerowane piersi kurczaka z nietypowymi ziemniaczkami dauphine.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Filety rybne z pikantną salsą pomidorową
Obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj soczystą rybę z pikantną salsą z awokado i dymką!

Pudding z chia
Szybki deser bez glutenu i laktozy? Postaw na pudding z nasionami chia, mleczkiem kokosowym i mnóstwem owoców!

Biała kiełbasa nadziewana śliwkami z grilla
Zaskakujące połączenie smaków – biała kiełbasa faszerowana czosnkiem oraz suszonymi śliwkami namoczonymi w brandy.