zywieniesportowcow.pl

Grillowany camembert z macerowanymi owocami • przepis • składniki • przygotowanie

Rozpływający się w ustach i aromatyczny camembert podany z macerowanymi borówkami i malinami to pomysł na grilla, który naprawdę zachwyca. Sprawdź, jak przygotować to danie!

Grillowany camembert z macerowanymi owocami

Rozpływający się w ustach i aromatyczny camembert podany z macerowanymi borówkami i malinami to pomysł na grilla, który naprawdę zachwyca. Sprawdź, jak przygotować to danie!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

borówki - 0,5 szkl
malina - 0,5 szkl
erytrytol - 0,25 szkl
ocet balsamiczny - 2 łyżki
tymianek świeży - 1 łyżeczka
camembert do pieczenia - 2 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżeczki
bagietka - 1 szt.
sól -
pieprz czarny -

Instrukcje przygotowania

1.MACERUJEMY OWOCE:
Borówki i maliny przekładamy do miski. Następnie oprószamy je erytrolem, skrapiamy octem balsamicznym, a także doprawiamy świeżym tymiankiem, solą i pieprzem. Owoce delikatnie i dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut.
2.GRILLUJEMY CAMEMBERTY I BAGIETKĘ:
Obywa sery nacieramy oliwą. Camemberty układamy bezpośrednio na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut, aż na skórce pojawią się charakterystyczne dla grillowania wzory. Następnie sery obracamy i dalej grillujemy przez ok. 5 minut.
3.PODAJEMY SERY:
Gotowe sery przekładamy na talerz i ozdabiamy owocami. Podajemy ciepłe, z grillowaną bagietką lub innym pieczywem.
Grillowany camembert z macerowanymi owocami

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MACERUJEMY OWOCE

Borówki i maliny przekładamy do miski. Następnie oprószamy je erytrolem, skrapiamy octem balsamicznym, a także doprawiamy świeżym tymiankiem, solą i pieprzem. Owoce delikatnie i dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut.

2

GRILLUJEMY CAMEMBERTY I BAGIETKĘ

Obywa sery nacieramy oliwą. Camemberty układamy bezpośrednio na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut, aż na skórce pojawią się charakterystyczne dla grillowania wzory. Następnie sery obracamy i dalej grillujemy przez ok. 5 minut.

3

PODAJEMY SERY

Gotowe sery przekładamy na talerz i ozdabiamy owocami. Podajemy ciepłe, z grillowaną bagietką lub innym pieczywem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1025,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

512,8 kcal

🥑

Tłuszcz

20,5 g

🌾

Węglowodany

95,3 g

🥬

Błonnik

6,3 g

💪

Białko

17,4 g

Podobne przepisy

Grillowany camembert z macerowanymi owocami - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl