Grillowana karkówka w piwie • przepis • składniki • przygotowanie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.

Czas przygotowania
760 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE Z PIWA
i przypraw przygotowujemy marynatę: łączymy ze sobą 25 ml oleju rzepakowego, 1/2 l jasnego piwa, 6 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, 1 łyżka tymianku, świeżego lub suszonego, 1 drobno posiekana papryczka chili, 1 również drobno posiekany ząbek czosnku, sól oraz pieprz.
KARKÓWKA KARKÓWKĘ KROIMY
na równe, niezbyt grube plastry i wkładamy do marynaty, dokładnie je w niej obtaczając.
MIĘSO POZOSTAWIAMY W
marynacie na co najmniej 12 godzin.
KARKÓWKĘ UKŁADAMY NA
grillu, pieczemy z każdej strony około 5-7 minut, co jakiś czas smarując marynatą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
444 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
111 kcal
Tłuszcz
5,6 g
Węglowodany
6,6 g
Błonnik
1 g
Białko
1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
Ten przepis na kanapkę z grillowanym serem rozpocznie niebiańską przygodę, która będzie hołdem dla odległych, nieodkrytych granic. Każdy kęs przeniesie Cię do niezbadanych galaktyk, obiecując epicką, kosmiczną odyseję!

Sernik z wiśniami
Klasyczne ciasto z dodatkiem soczystych wiśni udekorowane pianą z białek i cukrem pudrem. Smak, którego się nie zapomina!

Muffinki z borówkami
Muffinki to ten rodzaj słodkości, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Są szybkie i łatwe do przygotowania, a jednocześnie można je dowolnie modyfikować, dodając ulubione składniki - takie jak tytułowe borówki. Soczyste borówki doskonale komponują się z delikatnym, puszystym ciastem, tworząc wypiek, który zachwyca smakiem wszystkich łasuchów.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Fasolka z żurawinowo-ziołowym masłem
Świetny dodatek do dań obiadowych – fasolka z pysznym masełkiem z dodatkiem żurawiny, szczypiorku i otartej skórki z cytryny.

Jabłka grójeckie pod jaglaną kruszonką
Paweł Małecki przygotował deser idealny na walentynki! Jabłka pod kruszonką z dodatkiem płatków jaglanych i orzechów włoskich zachwycą każdego!

Kurczak z Chorizo i serem Manchego
Soczysty filet z dodatkami w hiszpańskim stylu. Proste, efektowne, wyraziste i smaczne danie, które ugotuje każdy.