zywieniesportowcow.pl

Czekoladowy pudding z croissantów • przepis • składniki • przygotowanie

Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!

Czekoladowy pudding z croissantów

Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

croissant - 4 szt.
jajko - 4 szt.
cukier - 50 g
cukier puder - 1 łyżeczka
czekolada gorzka - 100 g
śmietana 30% - 300 g
masło - 1 łyżeczka
mleko - 150 ml

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE MASŁEM SMARUJEMY:
dokładnie żaroodporne naczynie o wymiarach ok.
2.20 X 25:
cm.
3.CROISSANTY KROIMY NA:
grube plasterki i przekładamy je do naczynia.
4.CZEKOLADĘ ŁAMIEMY NA:
kawałki i wtykamy je pomiędzy kawałki croissantów.
5.W MISCE MIESZAMY:
dokładnie jajka z mlekiem, śmietaną i cukrem.
6.MIKSTURĘ WLEWAMY DO:
naczynia z rogalami, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę.
7.PO GODZINIE ROZGRZEWAMY:
piekarnik do 180 stopni i zapiekamy pudding ok. 45 MINUT.
8.WIERZCH POSYPUJEMY ODROBINĄ:
cukru pudru. SERWUJEMY NA: ciepło.
9.CROISSANT URZEKAJĄCO DELIKATNY:
rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego.
10.KRUCHA SKÓRKA I:
aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Czekoladowy pudding z croissantów

Czas przygotowania

120 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE MASŁEM SMARUJEMY

dokładnie żaroodporne naczynie o wymiarach ok.

2

20 X 25

cm.

3

CROISSANTY KROIMY NA

grube plasterki i przekładamy je do naczynia.

4

CZEKOLADĘ ŁAMIEMY NA

kawałki i wtykamy je pomiędzy kawałki croissantów.

5

W MISCE MIESZAMY

dokładnie jajka z mlekiem, śmietaną i cukrem.

6

MIKSTURĘ WLEWAMY DO

naczynia z rogalami, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę.

7

PO GODZINIE ROZGRZEWAMY

piekarnik do 180 stopni i zapiekamy pudding ok. 45 MINUT.

8

WIERZCH POSYPUJEMY ODROBINĄ

cukru pudru. SERWUJEMY NA: ciepło.

9

CROISSANT URZEKAJĄCO DELIKATNY

rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego.

10

KRUCHA SKÓRKA I

aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3496,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

874,1 kcal

🥑

Tłuszcz

59,2 g

🌾

Węglowodany

67,9 g

🥬

Błonnik

18,4 g

💪

Białko

18,4 g

Podobne przepisy

Czekoladowy pudding z croissantów - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl