Cobbler z jeżynami • przepis • składniki • przygotowanie
Ten przepyszny owocowy deser z chrupiącą kruszonką, przygotowany w airfryerze, aż pachnie latem!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY OWOCE
Jeżyny i maliny delikatnie mieszamy w misce z mąką ziemniaczaną, cukrem waniliowym i szczyptą cynamonu. Całość przekładamy do foremki.
ROBIMY KRUSZONKĘ
W drugiej misce łączymy mąkę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia i sól. Dodajemy roztopione masło i mieszamy, aż kruszonka będzie jednolita i gotowa do posypania.
SKŁADAMY I PIECZEMY DESER
Na warstwie owoców równomiernie rozkładamy kruszonkę. Foremkę wstawiamy do airfryera nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 8 minut – do momentu, aż wierzch się zarumieni i będzie chrupiący.
PODAJEMY COBBLER
Gotowy deser podajemy na ciepło – z jogurtem greckim i oprószony cukrem pudrem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1273,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
636,8 kcal
Tłuszcz
29,9 g
Węglowodany
87,4 g
Błonnik
9,6 g
Białko
6,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kotlet z bakłażana z mizerią z kiszonych ogórków
Panierowany bakłażan w chrupiącej panierce podany z mizerią z kiszonych ogórków to idealny pomysł na obiad lub kolację bez mięsa. W dodatku korzystając z przepisu Kingi, usmażysz go bez grama tłuszczu!

Stek wołowy z masłem paryskim
Masło paryskie pachnie świeżymi ziołami i winną szalotką! Doskonale smakuje z grillowanym stekiem i chrupiącą fasolką!

Sękacz z bitą śmietaną i jabłkami
Domowa wersja regionalnego sękacza zasmakuje każdemu, kto jej spróbuje! Odkryj smaki Podlasia i przygotuj przepyszne ciasto z jabłkami i śmietanową pianką.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ognisty makaron udon z Cuszimy
Życie samuraja jest pełne niebezpieczeństw i wymaga ciągłego skupienia. Wyostrz swoje zmysły tą ostrą potrawą, aby wcielając się w wojownika z japońskiej wyspy Cuszima, jeszcze skuteczniej zwalczać przeciwników.

Kanapka z serem brie i konfiturą z cebuli
Kanapka na ciepło w iście francuskim stylu, czyli z serem brie, konfiturą z cebuli i gruszką. Przygotuj ją i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.

Wzmacniający, białkowy shake lamparta
Życie wojownika to ciągła walka – te wszystkie dostępne tryby: arcade, story, versus, practice, online, survival czy team battle. Aby wzmocnić się przed kolejną potyczką, spróbuj przygotować białkowy shake lamparta, wojownika, którego możesz znać z niejednej gry!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Bigos z cukinii
Bigos z cukinii to lekka (i letnia!) alternatywa dla tradycyjnego bigosu, idealna na wakacyjne dni i nie tylko. Aromatyczny, pełen ziół, pomidorów i podsmażanych warzyw, świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. To doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii i stworzenie pysznego, domowego dania.

Frittata z boczkiem i młodą kapustą
Pełna posmaku wędzonki frittata z młodą kapustą, przygotowana na jednej patelni i zapiekana w piekarniku. Podana z nowalijkami będzie nie tylko pyszna, ale też wiosenna i świeża.

Amerykańskie BBQ
Frytki z batatów, z ziemniaków, sos z awokado i masłem orzechowym, marynata BBQ – to i jeszcze więcej składa się na prawdziwe amerykańskie grillowanie!