Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym • przepis • składniki • przygotowanie
Szybkie i łatwe w wykonaniu pancakes, idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie! Wypróbuj!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
OBIERAMY I KROIMY JABŁKA
Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w małą kostkę i wrzucamy do garnka. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Mieszamy. Do jabłek dodajemy wodę, miód i zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając.
PRZYGOTOWUJEMY PANCAKI
Do naczynia blendera wrzucamy banany, jajka. Doprawiamy cynamonem. Wlewamy odrobinę mleka i miksujemy na gładką masę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Podajemy z musem jabłkowym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
402 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
100,5 kcal
Tłuszcz
3,1 g
Węglowodany
15,6 g
Błonnik
4,6 g
Białko
4,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kawa z lodami i bitą śmietaną
Nie tylko Amerykanie uwielbiają kawę z lodami. Wypróbuj nasz sposób na ten orzeźwiający i imponująco wyglądający deser.

Sernik na zimno z masłem orzechowym i kajmakiem
Prosty sernik w amerykańskim stylu stanie się gwiazdą każdej imprezy! Wykorzystaj masło orzechowe i przepis Pawła, by oczarować gości doskonałym ciastem bez pieczenia!

Grillowany burger teksański
Soczyste burgery domowej roboty podane z liściem świeżej sałaty, pomidorem i chrupiącą bułką zasmakują mięsożercom!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z paluszkami krabowymi surimi z sosem jogurtowym
Pomysł na lekką, oryginalną sałatkę do przygotowania w parę chwil: połączenie surimi z ogórkiem i sosem jogurtowym.

Focaccia bezglutenowa
Jedna z najpopularniejszych przekąsek inspirowanych kuchnią Włoch w wersji bez glutenu! Sięgnij po przepis Kingi i przygotuj ekspresową focaccię dla niezapowiedzianych gości!

„Wegeskrzydełka” z boczniaków – jak z fast foodu
Najbardziej chrupiące i najsmaczniejsze wegańskie „skrzydełka” przygotowane z boczniaków. Gwarantujemy, że mimo stosunkowo niewielkiego dodatku tłuszczu, jedząc je, poczujesz się, jak w restauracji fast food.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Szaszłyki z łososia z warzywami
Wypróbuj przepis Piotra Kucharskiego na doskonałe lizaki rybne dla dzieci, podane z pysznymi grillowanymi warzywami!

Sałatka leśna polana
Sałatka leśna polana to nietypowe danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Inspirowana naturą, przypomina bogatą w smaki polanę w lesie, pełną kolorów i różnych tekstur. W warstwach tej sałatki znajdziemy aromatyczne składniki, takie jak grzyby, warzywa i jajka, które razem tworzą harmonijną całość, chętnie wybieraną na bożonarodzeniowy stół. Poznaj przepis na tę pyszną sałatkę!

Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
Lekki deser na cieplejsze dni! Lekkie ciasto filo wypełnione kremem, dżemem i sezonowymi owocami! Pokochasz ten smak!