zywieniesportowcow.pl

Bezglutenowa tortilla • przepis • składniki • przygotowanie

Poznaj łatwy i szybki sposób Darii na bezglutenową tortillę z mąki ryżowej!

Bezglutenowa tortilla

Poznaj łatwy i szybki sposób Darii na bezglutenową tortillę z mąki ryżowej!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy

Składniki

mąka ryżowa - 500 g
papryka mielona słodka - 0,5 łyżeczki
mleko - 230 ml
olej kokosowy - 5 łyżek
sól - 0,5 łyżeczki
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY CIASTO:
Mąkę i przyprawy przesypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy do nich roztopiony olej kokosowy i mleko i całość miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta o konsystencji ciasta na naleśniki.
2.SMAŻYMY TORTILLE:
Tortille smażymy na rozgrzanej patelni, tak, jak naleśniki. Przed każdym wylaniem ciasta na patelnię dokładnie je mieszamy, aby się nie rozwarstwiło.
Bezglutenowa tortilla

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 10

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Mąkę i przyprawy przesypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy do nich roztopiony olej kokosowy i mleko i całość miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta o konsystencji ciasta na naleśniki.

2

SMAŻYMY TORTILLE

Tortille smażymy na rozgrzanej patelni, tak, jak naleśniki. Przed każdym wylaniem ciasta na patelnię dokładnie je mieszamy, aby się nie rozwarstwiło.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2365,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

236,6 kcal

🥑

Tłuszcz

5,8 g

🌾

Węglowodany

41,2 g

🥬

Błonnik

1,3 g

💪

Białko

3,7 g

Podobne przepisy

Bezglutenowa tortilla - przepis, składniki, przygotowanie | zywieniesportowcow.pl